lauantai 22. joulukuuta 2012

Essi esittely (kaikki essistä) PART1

Elikkä joo. Kyselyssä Essin esittely sai eniten ääniä joten teen nyt tän, tästä aiheesta tulee ehkä muutamakin postaus koska asiaa on paljon. Kerron tähän postaukseen nyt Essistä kaikki perusasiat ja tälleen ja sit voitte laittaa tähän kysymyksiä mitä haluatte tietää niin kerron niitä sitten seuraavassa postauksessa. :)

Elikkä Essi on mun hevonen sen oikea nimi on Ernessiita, se on tamma, syntyny 1999 ja n.162cm korkea + risat. Essin äippä ja iskä ei oo mitenkään ihmeellisiä. Iskän nimi on Bris (briis) ja äiti on Estrella, ne kummatkin on trakehnereja. Essi on syntynyt virossa ja tuotiin suomeen 2004 vuonna ja täällä se sit olit ennen mua kahessa paikassa n.3 vuotta kummassakin. ja nyt Essi on ollu vuoden mulla. E ón muuten ihan perusterve mutta varsana se loukkas jotenkin sen oikeen lonkan ja jos on monta päivää ollu liikuttamatta E niin huomaa kyllä jäykkyyttä. Kengitys neidillä on myös hankalaa joten se täytyy rauhottaa aina kengitykseen.

Image and video hosting by TinyPic
Bris
Image and video hosting by TinyPic
Estrella
Essi rakastaa hyppäämistä eikä pelkää mitään erikoisesteitä eikä rupee nössöilemään ja kieltelemään. Muutamat kerrat neiti on joutunut kieltämään ihan mun oman ratsastuksen takia, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään. Essi on hyvä opetus hevonen ja on opettanut mua tän vuoden aikana tosi paljon. Ilman Essiä hyppelisin vieläkin 60cm esteitä, heh. Essin kanssa aloitettiin hypyt 50-60cm ristikoista ja pystyistä ja nyt mennään parhaimmillaan 115cm missä menee aika lähellä neidin korkeusraja. Edellisessä kodissa omistajat oli hypännyt 100cm. Esteillä E myös kuumuu tosi helposti ellei oo sit laiskapäivä niinkuin välillä. Alkukäynnit ja ravit on yleensä tosi laiskat mutta hetikun otetaan ensimmäinen hyppy niin essi syttyyy 0-100 sekunnissa ja on jo täyttä hanaa menossa eteenpäin kohti estettä. Alussa se oli jotain aivan järkyttävää menoa ku en tuntenut kunnolla hevosta ja en pystynyt hallitsemaan sitä kunnolla. Nykyään asia on ihan eri pystytään menemään jo suht. rauhallisesti esteelle.

Image and video hosting by TinyPic 12.12.12
Sileellä Essi on taas ihan erillainen. Essi kulkee tosi jännittyneenä, pää korkealla lujaa eteenpäin. Ei kiva. Essillä on varmaan suussa jotain koska kuolainten kanssa se jännittyy ja pitää pään korkealla mutta kuolaimettomilla se menee tosi rennosti ja kiva. E raspataan kyllä puolenvuoden/vuoden välein. Satunnaisesti neitonen menee oikein kauniin pyöreänä ja rentona mutta siihen tarvitsee todellakin työtä. Mulla on nyt gramaanit ja champpoonit joitten kanssa ratsastan aina välillä ja pidän sellaisia kuureja että meen viikon ajan tyyliin jommallakummalla putkeen. Ne on huomattavasti auttanut tosi paljon ja olen tyytyväinen. Essi on tasoltaan koulupuolella noin HeB Avot ja Sulut menee jos osaa ratsastaa,laukan vaihdot, käynti-,ravi-,laukkaväistöt ja keskiravia ollaan harjoiteltu tiuhaan tahtiin joka tunti. Kyllä ne kohta sieltä jo irtoo ihan kunnolla. ;)

Image and video hosting by TinyPic Viime talvi(tammikuu)
Tässä oli ehkä tarpeeksti luettavaa näin ekaksi postaukseksi ja näitä perusasioita tän päivän aikana tulee vielä toinen postaus samaan aiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti