torstai 5. huhtikuuta 2012

Sen tunteen haluan jakaa kanssasi

Moikka, mulle tuli tällänen olo nyt kirjottaa jtn "pitkää" ja ajattelin kertoa mun ja essin tavotteista.

Essi on tosi vaikea saada peräänannossa tai edes menemäään pää alhaalla. Alku tunnista se menee aina pää taivaissa eikä sitä edes kiinnostais saada sitä päätä alas. Tammikuussa kun oltiin Teija Sillgrenin maastakäsittely kurssilla niin Teija sanoi että essillä täytyisi saada "mieltä alaspäin" ja siitä samalla se pääkin lähtisi alaspäin. Joten essin kanssa täytyisi tehdä todella paljon naruriimun kanssa asioita, mm. pelkästään saada se edes myötäämään niskasta ja saamaan pään ihan alas maahan. Valitettavasti multa ne on jäänyt vähän vähemmälle.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Kun kosketuksesi hevoseen
on kuin henkäisy,
se on vahvempi kuin
mikään voimakeino.

Annat vapauden hevoselle
seurata sinua
omasta tahdosta ja
halun olla luonasi.

Sen tunteen haluan jakaa kanssasi.

- Teija Sillgren


Mun aivan ihana tallikaveri Anni lupautui ratsuttamaan essiä mahd. 1krt viikossa ja yrittää saada sitä rentoutumaan, ettei menisi aina niin jäykästi. Toki minä itsekkin ratsastan neidillä sen 5-6 krt viikossa ja teen perusasioita ym. Olen tehnyt nyt suunnitelman ja toivon, että mulla se suunnitelma pysyy.
1pv juoksutus
1pv maasto
1pv este/puomit
3pv sileetyöskentelyä
1pv maast.käsit.(/vapaa)

Otetaan nytten martingaalit käyttöön(hieroja ehdotti), heti kun saadaan ne ostettua ja katsotaan miten alkaa niiden kanssa menemään. Laitan ne toki aluksi silleen että essin pää on normaalilla korkeudella eikä taivaissa.
Ostetaan myös juoksutusmenetelmä ja juoksutan essiä eteen-alas tyylillä, että se pääsee menemään pitkänä pää alhaalla. Eikä tyylillä "tässä mä meen ja katson pilviä".
Moni varmaan mietti että miten tää liittyy mitenkään tavotteisiin mistä alussa mainitsin niin tavoitteena on siis saada Essin mieltä alas päin ja menemään rentona.

Kisoja ajatellen tavoitteeni taitaa olla, että saan viimeistään loppukesällä 80cm puhtaanradan. Ja mahdollisesti joistakin koulukisoista sijoittuisin. Koulukisoihin täytyy treenata vielä hirrrrveen hirrrrveen paljon, että kehtaa edes mihinkään lähteä. Ei tästä tullukkaan niin pitkä mitä oisin kuvittelut. Unohdin myös varmaan puolet mitä mun piti kirjottaa tähän, mutta kirjottelen tälläisiä tekstejä heti kun tulee jtn mieleenn. :--)

Anni meni tänään ensimmäistä kertaa kunnolla Essillä ja näytti lopussa tosi hyvältä, verrattuna alkukäynteihin ja -raveihin. Jee jee. Essistä tulee vielä hyvä. :--)
terkuin Mila&Essi

1 kommentti:

  1. kivan oloinen blogi:) mukavaa tekstiä sopivasti ja kuvia myös! väriteema on myös kiva.

    http://life-withhorses.blogspot.com
    http://aman-elamaa.blogspot.com

    VastaaPoista